Lava cake – un desert spectaculos

IMG_1586IMG_1580IMG_5389hhIMG_1468

 

Poate că ai mâncat acest desert doar la restaurant, eu te provoc să îl încerci acasă, e mult mai bun!!!

Ingrediente:


– 100 gr ciocolată neagră 75% cacao
– 100 gr unt
– 80 gr zahăr
– 80 gr faină
– 2 ouă
– 2 gălbenușuri
– 1 linguriță extract vanilie
Decor:
– Sos de ciocolată sau de zmeură
– Inghețată de vanilie sau frișcă
– Fructe de pădure sau capșuni
Mod de preparare:
– Ungem cu unt 4 forme rotunde de ceramică sau aluminium, apoi le pudrăm cu cacao si le dăm la rece până preparăm compoziția.
– Topim ciocolata si untul intr-un vas pe bain- marie, apoi luăm de pe foc si o amestecăm până se omogenizează.
– Într-un bol, separat, batem împreună ouăle, gălbenușurile si zahărul până obținem o cremă groasă, apoi adăugăm făina cernută si amestecul de ciocolată.
– Turnăm compoziția in cele 4 forme pregătite și le dăm in frigider pentru cel puțin o oră.
– Incalzim cuptorul la 200 grade Celsius, opțiunea cu ventilare.
– Coacem compoziția de cicolată in cuptorul incălzit timp de 9-10 minute ( vas ceramică ), 8 minute ( vas aluminium).
– Scoatem formele din cuptor si le răsturnăm pe farfurii decorate cu sosul de ciocolată.
– Servim imediat cu inghețată de vanilie sau frișcă. Putem folosi la decor fructe de padure sau capșuni

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s