Mini Pavlova cu rodii

IMG_1711IMG_1712

Pavlova este prăjitura cu cea mai controversată in istorie. Două țări cu un trecut atât de pașnic — Noua Zeelandă și Australia — își arogă meritele de a fi teritoriul unde s-a creat pavlova, acest desert astăzi universal.

Pavlova este o prăjitură denumită după Anna Matveyevna Pavlova, celebra balerină şi coregrafă din Rusia, precum şi star-ul legendarului Ballets Russes al lui Sergei Diaghilev. Se consideră că desertul a fost creat în onoarea dansatoarei, în timpul turneului său din NouaZeelandă (1926) şi Australia (în 1929). La acea vreme, iconica balerină, intrepreta desăvârşită din Moartea Lebedei, era admirată în întreaga lume, fapt care a condus la popularizarea rapidă a prăjiturii.

Ingrediente:

– 4 albușuri
– 220 gr zahăr
– 1 linguriță de oțet alb
– 1 linguriță extract vanilie

Crema :
– 125 gr mascarpone
– 1 lingură de zahăr pudră
– 200 ml frișcă lichidă
– 1 linguriță extract vanilie
Pentru decor : rodii, fistic

Mod de preparare:
– Incălzim cuptorul la 140 grade C.
– Batem albușurile in bolul unui mixer pană spuma va forma vârfuri tari, apoi cu mixerul pornit, vom adăuga treptat tot zahărul. Vom lasa mixerul la viteză mare timp de 5-6 minute, până toate granulele zahărului nu se vor mai simți, iar spre final vom adăuga extractul de vanilie si oțetul.

Este important ca bezeaua sa fie foarte bine mixată, astfel încât, atunci când vom întoarce bolul cu susul in jos compoziția să nu cadă.
– Tapetam o tavă de cuptor cu hârtie cerată, iar cu ajutorul unui pahar cu diametru de 7-8 cm vom desena cercuri cu o distanta de 4 cm intre ele.

Punem bezeaua intr-un saculet de patiserie echipat cu vârf stelat sau floare si vom aplica compoziția pe conturul cercului. Apoi umplem cercul cu bezea si vom aplica pe marginea bazei deja formate un nou cerc pentru a crea forma unui cuib de pasăre.
– Punem tava în cuptor si reducem temperatura imediat la 110 grade C. Coacem 50-60 minute, poate la unii la cuptor chiar 1 oră și 10 min.
– Inchidem cuptorul si lăsăm bezele in cuptor inca 1 oră, dar cu ușa intredeschisă pentru a se răci treptat.
– Mixăm mascarponele cu o lingură de zahăr pudră, apoi adaugăm frișca, extractul de vanilie și batem spuma.
– Punem in mijlocul fiecărei bezele cantitatea de cremă necesară și decorăm cu boabe de rodii si fistic tocat.

Pavlova 3

Advertisements

2 thoughts on “Mini Pavlova cu rodii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s