Rulada Tiramisu

IMG_1320IMG_1345

Un desert pentru prietenii iubitori de cafea. 

Cu siguranta este un deser spectaculos si gustos! Merita tot efortul!

Ingrediente :

Pentru blat:
– 2 ouă
– 2 albușuri
– 100 gr zahăr brun
– 2 lingurițe cafea instant
– 1 lingurița extract de vanilie
– 90 gr făina
– 1 lingurița praf de copt

Pentru crema :
– 250 gr mascarpone
– 200 ml frișcă lichidă
– 6 linguri zahăr pudra
– 1 -2 lingurite rom
– 40 gr ciocolată

Sirop de cafea:
– 2 linguri zahăr
-1 lingura cafea instant
– 50 ml apă

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul 180 grade Celsius, tapetăm cu hârtie de copt o tava cu dimensiunea 23/33.
Batem ouăle si albușurile spuma cu ajutorul unui mixer si incorporăm zahărul treptat.
Dizolvăm cafeaua cu o lingura de apă fiartă si o turnăm peste compoziția de ouă.
Cernem făina impreună cu praful de copt adăugând-o in compoziția de oua in două tranșe, încorporăm ușor cu o spatulă.
Turnăm compoziția in tava pregătită si dăm la cuptor pentru 15-20 minute. Scoatem tava din cuptor si așteptăm un minut sa se răcească, apoi răsturnăm blatul pe un prosop curat umed.
Scoatem hârtia de copt si rulăm blatul cu ajutorul prosopului.
Lăsam sa se răcească complet.

Siropul de cafea:
Turnăm zahărul si cafeaua peste 50 ml apa fiartă si punem pe foc un minut sa se lege. Lăsăm la răcit.

Crema:
Amestecăm mascarponele cu zahăr pudră si rom, apoi adăugăm smântâna lichidă si mixăm.
Scoatem blatul din prosop si cu ajutorul unei pensule il însiropăm.
Apoi întindem 3/4 din cantitatea de cremă, deasupra radem ciocolata si rulăm blatul strâns, il acoperim cu o folie și îl dăm la rece pentru 5 ore sau peste noapte.
Înainte de a servi rulada o vom pudra cu zahăr si vom decora cu crema păstrată, câteva boabe de cafea si putina cacao.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s