Şuba cu somon afumat – salată rusească

Suba cu somon afumat 2Suba cu somon afumat 1

Șuba este o salata ruseasca, care are la baza pestele afumat si mai este denumita si salata de iarna, pentru ca se prepara in mod special cu ocazia sarbatorilor de iarna. Suba este o haina groasa de iarna, haina de blana, si numele salatei se refera la faptul ca pestele afumat este intre straturi, asadar imbracat in suba.

Ingrediente:

1 ceapa roșie tocată mărunt
250-300 gr somon afumat
3-4 cartofi
3-4 sfecle medii
4 morcovi medii
4 ouă
400gr maioneză
2 fire ceapă verde

Mod de preparare:

1. Într-o oală punem sfecla la fiert timp de o oră sau depinde de mărime.
2. Scurgem apa și lăsăm sfecla la răcit.
3. La fel procedăm și cu cartofii, morcovii si ouăle, le punem într-o oală la fiert pentru 30 minute.
4. După 15 minute putem scoate ouăle, le punem in apa rece și lăsăm să fiarbă celelalte legume până sunt gata, dar nu fierte prea mult.
5. Scoatem legumele din apă și lăsăm să se răcească.
6. Tăiem somonul bucățele.
7. Când s-au răcit le curațăm pe toate, dăm prin răzătoarea mare legumele in boluri separate, apoi începem să le aranjăm.
8. Într-un vas de sticlă punem primul strat de ceapă tocată,apoi un strat de somon afumat,urmează stratul de cartofi și un strat de maioneză.
9. Următorul strat va fi cel de morcovi, iar deasupra stratul de sfeclă, apoi acoperim totul cu restul de maioneză.
10. Cu ajutorul unei răzătoare mici răzuit ouăle, iar ca decor presurăm ceapă verde tăiată inelușe.

Advertisements

2 thoughts on “Şuba cu somon afumat – salată rusească

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s