Amandine cu nutella și rodii

 

Amandine cu rodii 1Amandine cu rodii

Ingrediente:

Pentru blat :

6 ouă
160 gr zahăr
140 gr făină
40 gr cacao
1 lingurita praf de copt

Pentru sirop :

200 ml apă
120 gr zahăr
1 pliculeț cappuccino( ness)
1 fiolă esență rom

Pentru cremă :

200 gr unt moale
100 gr zahăr pudră
2 linguri cacao
1 esență rom
200 gr nutella

Pentru glazură :

200 gr ciocolată neagră
200 ml smântână lichidă
2 linguri miere

Decor:
O rodie
Boabe de rodie

Mod de preparare :

1. In bolul unui mixer adăugăm ouăle și la viteză medie începem să mixăm până încep să facă spumă, apoi treptat adăugăm tot zahărul și vanilia. Mixam până ouăle formează o spumă groasă.
2. In alt bol cernem ingredientele uscate: făina, cacao, praful de copt, sare.
3. Cu ajutorul unei palete încorporăm ingredientele uscate in mixtura de ouă cu mișcări ușoare.
4. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu dimensiunile de 35/25. Coacem compoziția în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 -25 min.
5. Scoatem blatul din cuptor și lăsăm să se răcească complet.
6. Preparăm siropul: intr-o cratiță punem apa și zahărul la foc mic timp de 2 minute să se topească zahărul, apoi adăugăm pliculețul de cappuccino si romul, apoi lăsăm să se răcească.
7. Preparăm crema: intr-un bol adăugăm untul, zahărul pudră și mixăm până se încorporează, apoi adăugăm cacaoa și romul omogenizând bine. La final punem nutella si mixăm.
8. Tăiem blatul răcit in două și însiropăm bine prima foaie, adăugăm crema și o întindem uniform. Punem deasupra cea de-a doua foaie și însiropăm bine, apoi acoperim prăjitura cu folie alimentară și o dăm in frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.
9. Pentru a servi prăjitura: pregătim hârtiuțe albe pentru brioșe, tăiem prăjitura in pătrate mici pe care le așezăm pe hârtiuțe.
10. Pentru glazură: punem smântâna, mierea și ciocolata ruptă in bucățele intr-o crăticioară la foc mic și amestecăm până se topește. Lăsăm deoparte un minut.
11. Cu ajutorul unei linguri glazurăm prăjiturelele cu glazura de ciocolată, iar ca decor presurăm imediat boabe de rodie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s