Placinte trandafir cu brânză și stafide

PlacintePlacinte 1

“PLĂCINTE TRANDAFIRI ” cu brânză și stafide 

Ingrediente:

300 ml lapte călduț
7 gr drojdie uscată sau 20 gr drojdie proaspătă
500 gr făină superioară 000
3 linguri zahăr
1/2 linguriță sare
3 linguri ulei
1 ou

Umplutură:
500 gr brânză de vaci
3 linguri zahăr
2 linguri griș
1 plic zahăr vanilat
Coaja rasă de la o singură lămâie
2 ouă bătute
60 gr stafide

Deasupra:
1 ou bătut

1. Peste laptele călduț presarăm drojdia, o linguriță de zahăr și omogenizăm lăsând câteva minute până formează o spumă. Punem făina intr-un bol și amestecăm cu sare și restul de zahăr, apoi facem o adâncitură in mijloc unde adăugăm laptele cu drojdia, uleiul și oul. Începem să frământăm aluatul cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu mâna.
2. Vom obține un aluat moale, elastic, dar nu lipicios. Trebuie frământat până nu se mai lipește de bol sau de mâini. Aluatul obținut il punem intr-un vas curat, uns cu ulei și îl acoperim cu a folie alimentară. Lăsăm aluatul la dospit timp de 50-60 de minute până își dublează volumul.
3. Aluatul dospit îl răsturnăm pe o suprafață pudrată cu făină și se împarte în 14 părți egale pe care le rotunjim pe rând, apoi le acoperim cu un prosop curat timp de 10 minute.
4. Între timp preparăm umplutura. Într-un bol omogenizăm brânza, coaja de lămâie, zahărul vanilat, zahărul, grișul, stafidele și ouăle.
5. Pe o suprafață pudrată cu puțină făină, luăm căte o bilă de aluat și o întindem cu ajutorul unui sucitor, formând un cerc cu diametrul de 15 cm, iar grosimea de 2 mm. Acestea se taie dinspre margine spre centru in patru locuri (sus, jos, stânga, dreapta) cu o distanță egală între ele. În mijlocul cercului punem câte o lingură de umplutură. Începem să învelim umplutura luând câte o bucată de aluat și rotim in jurul umpluturii fixând in capăt. Apoi urmează a doua parte, a treia si a patra până obținem un trandafiraș.
6. Trandafirași modelați îi așezăm pe tăvi tapetate cu hârtie de copt, cu o distanță între ei. Acoperim plăcintele cu un prosop și le lăsăm la crescut timp de 20-30 de minute.
7. Încălzim cuptorul la 180 grade. Ungem trandafirii cu oul bătut și îi punem în cuptorul încălzit pentru 20 de minute până se rumenesc frumos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s