Chifle cu mac în formă de trifoi

paine 1paine 2paine 4paine 3

Pânițe pufoase, cu un aspect senzațional!

Când vrei să faci ceva deosebit pentru ai impresiona pe ai tăi!

Ingrediente:

250 ml lapte
2 linguri unt
1 ligură zahăr
7 grame drojdie uscată
500 grame făină
1 linguriță sare
1 ou

Pentru uns:

1 ou bine bătut
semințe de mac

Mod de preparare:
1. Punem laptele, untul și zahărul într-o cratiță pe foc până se topește untul. Se toarnă intr-un castron și lăsăm să se răcească. Când este călduț presurăm drojdia, amestecăm bine și lăsăm să facă spumă, cam 5 minute.
2. Într- un bol de frământat omogenizăm făina cu sarea, apoi facem o gropiță in mijloc și adăugăm oul și laptele cu drojdia. Începem frământarea cu mâna sau cu ajutorul unui robot de bucătărie până obținem un aluat neted, lucios și care nu se mai lipește de mâini.
3. Aluatul obținut îl punem într-un bol suficient de mare uns cu ulei și întoarcem aluatul astfel încât uleiul să îl îmbrace în totalitate. Acoperim bolul cu o folie de plastic și lăsăm aluatul să crească timp de 1 oră sau până își dublează volumul.
4. Se unge cu ulei o tavă pentru brioșe cu 12 forme. Aluatul dospit se răstoarnă pe o planșetă presurată cu făină. Împărțim aluatul in 12 părți egale, iar fiecare parte se separă in câte trei bucățele. Modelăm bucățelele în biluțe și punem câte trei în fiecare formă de brioșă. Acoperim tava cu un prosop curat și lăsăm să crească înr-un loc călduros timp de 1 oră.
5. Încălzim cuptorul la 180 de grade. Cu ajutorul unei pensule ungem pânițele cu oul bătut și presărăm semințe de mac. Dăm tava în cuptor timp de 15 -20 min.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s