Fursecuri cu gem de zmeură

Fursecuri 2Fursecuri 1

IMG_2457gg

 

Ingrediente aluat:

– 200 gr unt moale (la temperatura camerei)
– 100 gr zahăr
– 2 gălbenușuri
– 1 linguriță extract de vanilie
– Coaja rasă de la o lămâie
– Coaja rasă de la o portocală
– 3 linguri suc de lămâie
– 350 gr făină
– 1 linguriță bicarbonat

Umplutura:
– Gem de zmeură

Mod de preparare:

1. În bolul unui mixer punem untul si zahărul și mixăm spumă. Adăugăm gălbenușurile, extractul de vanilie, sucul de lămâie, coaja de lămâie și portocală. Combinăm bine ingredientele apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul și mixăm ca să obținem un aluat omogen. Punem aluatul intr-o pungă de plastic și îl lăsăm în frigider pentru o oră.
2. Încălzim cuptorul la 160 de grade. Pregătim două tăvi cu hârtie de copt.
3. Facem biluțe mici din aluat pe care le așezăm în tavă. În mijlocul fiecărei biluțe cu un deget facem o gropiță pe care o umplem cu gem de zmeură.
4. Coacem fursecurile in cuptor încălzit timp de 15 – 20 minute. Lăsăm fursecurile să se răcească in tăvi, apoi le transferăm pe un platou de servit.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s