Macaroane la cuptor cu bacon si patru feluri de brânză

Macaroane la cuptor 2Macaroane la cuptor 3Macaroane la cuptor 1

Ceva buuun! Macaroane cremoase, pe care le poți prepara și la evenimente mai speciale, de exemlu la revelion! Musafirii vor rămâne încântați!!!

Ingrediente pentru 4-6 persoane:

– 300 gr macaroane
– 40 gr unt
– 40 gr făină
– 500 ml lapte
– Sare, piper
– Un praf de nucușoară măcinată
– 100 gr brânză gorgonzola
– 150 gr brânză cheddar rasă
– 100 gr bacon cubulețe
– 100 gr mozzarella
– 70 gr pesmet din pâine proaspătă
– 20 gr parmezan ras
– 2 linguri pătrunjel tocat

Mod de preparare:

1. Fierbem pastele după instrucțiunile de pe pachet în apă sărată.
2. Într-o oală topim untul și adăugăm făina amestecând bine 1- 2 minute.
3. Adăugăm câte puțin lapte și amestecăm constant cu un tel până se ingroasă, formând un sos. Condimentăm cu sare, piper și puțină nucușoară măcinată.
4. Adăugăm gorgonzola, brânza cheddar si amestecăm până se topește. Într-o tigaie prăjim baconul până devine crocant și îl adăugăm in sos.
5. Scurgem pastele de apă și le adăugăm și pe ele in sos. Amestecăm totul bine și transferăm intr- un vas pentru cuptor pe care l-am uns cu unt.
6. Deasupra așezăm mozzarella tăiată felii, apoi presurăm pesmetul și parmezan ras.
7. Dăm tava în cuptorul preîncălzit la 250 grade cu obțiunea gril pe raftul de sus, pentru 2-3 minute până se rumenește la suprafață.
8. Înainte de a servi, decorăm cu frunze de pătrunjel tocate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s