Mini Pavlova tropicală

MiniPavlova tropicala 2MiniPavlova tropicala 1

Un desert atractiv pentru un eveniment special 😍

Ingrediente: 9 portii
– 3 albușuri
– 170 gr zahăr
– 1 linguriță de oțet alb
– 1 linguriță extract vanilie

Cremă :
– 100gr iaurt grecesc
– 1 lingură de zahăr pudră
– 150 ml frișcă lichidă
– 1 linguriță extract vanilie

Pentru decor : mango, kiwi, rodie, frunze de mentă

Mod de preparare:

– Încălzim cuptorul la 140 grade C.
– Batem albușurile în bolul unui mixer până spuma va forma vârfuri tari, apoi cu mixerul pornit vom adăuga treptat tot zahărul. Vom lăsa mixerul la viteza mare timp de 5-6 minute, pâna toate granulele zaharului nu se vor mai simți, iar spre final vom adăuga extractul de vanilie și oțetul. Este important ca bezeaua să fie foarte bine mixată, astfel încât atunci când vom întoarce bolul cu susul în jos compoziția să nu cadă.
– Tapetăm o tava de cuptor cu hârtie cerată, iar cu ajutorul unui pahar vom desena cercuri. Punem bezeaua într-un săculeț de patiserie echipat cu vârf stelat și vom aplica compoziția pe conturul cercului. Umplem cercul cu bezea și vom aplica pe marginea bazei deja formate un nou cerc pentru a crea forma unui cuib de pasăre.
– Punem tava la cuptor și reducem temperatura imediat la 110 grade C. Coacem 50-60 minute.
– Închidem cuptorul și lăsăm bezele în cuptor înca 30 minute, dar cu ușa întredeschisă pentru a se răci treptat.
– Amestecăm iaurtul cu o lingură de zahăr pudră, apoi adaugăm frișca bătută spumă și extractul de vanilie și omogenizăm.
– Punem în mijlocul fiecărei bezele cantitatea de cremă necesară și decorăm cu mango tăiat cuburi mici, feliuțe de kiwi, boabe de rodii și frunzulițe de mentă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s