Mousse de ciocolată

Mousse de ciocolată 3

Un desert ușor de realizat pentru iubitorii de ciocolată 😋👌

Ingrediente: 8 porții

180 gr ciocolată neagră(60-65%)
20 gr unt
4 linguri zahăr
2 ouă
2 lingurițe extract de vanilie
Coaja rasă a unei portocale netratată
300 ml frișcă

Decor:

100 ml frișcă bătută
20 gr ciocolată

Mod de preparare:

1. Punem ciocolata și untul într-o crăticioară la foc mic amestecând până se topește ciocolata.
2. Separăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm gălbenușurile în ciocolata topită și luăm de pe foc lăsând deoparte să se răciască 2 minute.
3. Batem frișcă spumă.
4. Batem albușurile spumă împreună cu zahărul.
5. Adăugăm ciocolata în frișcă împreună cu extractul de vanilie și coaja rasă de portocală, amestecând ușor până se omogenizează, iar la final încorporăm cu grijă albușurile spumă.
6. Punem compoziția într-o pungă pe care o tăiem în vârf și turnăm crema în pahare.
7. Decorăm cu frișcă și ciocolată rasă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s