Fursecuri cu nutella și alune de pădure

Fursecuri cu nutela si alune 1

 

Aluatul:

100gr unt 
200 gr nutella
180 gr zahăr
2 ouă
25 gr cacao
280gr făină
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat

Decor:
150 gr alune de pădure uscate, tocate bucățele

Mod de preparare:

1. Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina, cacao, praful de copt și bicarbonatul.
2. În alt bol mai mare, punem untul, zahărul, nutella și omogenizăm bine, apoi adăugăm câte un ou încorporând bine.
3. Adăugăm ingredientele uscate și formăm un aluat cu o textură destul de mare pe care îl vom pune la frigider timp de 2 ore pentru a se întări.
4. Încălzim cuptorul la 180 de grade și tapetăm două tăvi mari cu hârtie de copt.
5. Punem pe o farfurie alunele tocate.
6. Luăm câte puțin din aluatul răcit cu ajutorul unei lingurițe, și formăm biluțe de mărimea unei nuci sau mai mici, pe care le trecem prin alunele, apoi le așezăm în tavă cu distanță între ele deoarece se vor extinde la copt.
7. Coacem fursecurile timp de 12-14 minute pentru fursecuri mai crocante.
8. Scoatem din cuptor fursecurile și le lăsăm să se răcească în tăvi timp de 5 minute pentru a deveni tari și mai crocante.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s