TARTĂ CU MASCARPONE ȘI FRUCTE

Ingrediente: Blatul: 250 gr făină 1/2 pachet praf de copt 140 gr unt 80 gr zahăr 1 ou 1 linguriță extract de vanilie Crema: 250 gr mascarpone ( 1 cutie) 70 gr zahăr pudră 1 linguriță extract de vanilie 200 ml frișcă lichidă (1 cutie) Decor: Căpșuni, zmeură, mure sau afine Frunze de mentă Mod de preparare:

1. Pentru blat: Mixăm untul cu zahărul, încorporăm oul, vanilia, apoi adăugăm făina și praful de copt . Aluatul nu trebuie frământat mult, doar cât să formăm o bilă uniformă pe care o punem în folie alimentară și o dăm la rece cel puțin 30 minute.

2. Încălzim cuptorul la 180 grade, pregătim două tăvi.

3. Împărțim aluatul în două, prima bucată va fi mai mare, întindem aluatul direct pe hârtia de copt formând un disc cu dimensiunea de 26 cm, iar grosime 5, 6 mm.

4. Cu ajutorul unei tăvi de tort 26 cm, decupăm perfect un cerc, iar în mijloc vom decupa un cerc mai mic cu ajutorul unui bol de 12 cm.

5. Aluatul rămas îl adăugăm la bucata mai mică și la fel procedăm cu celălalt cerc, astfel obținem două cercuri egale pe care le vom coace în cuptor timp de 14-15 minute.

6. Scoatem cercurile din cuptor și lăsăm la răcit, iar intre timp preparăm crema.

7. Pentru cremă: Amestecăm mascarpone cu vanilia și zahărul pudră, apoi încorporăm frișcă bătută spumă.

8. Punem crema într- un poș sau pungă și așezăm primul blat de biscuite pe un platou fixând in două, trei locuri cu puțină cremă să nu se miște.

9. Decorăm cu frișcă toată suprafața, iar deasupra punem cel de-al doilea blat de biscuite și îl decorăm cu restul de cremă.

10. Dăm tarta la frigider, cel mai bine peste noapte.

11. Înainte de a fi servită o vom decora cu fructe proaspete.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s