BRIOȘE CU VIȘINE

IMG_5922gIMG_5911ssIMG_5848xxIMG_5819m

Un desert rapid, ușor de realizat și cu ingrediente puține!

Chiar sunt bune!!!

 

Ingrediente: 16 brioșe

2 ouă
1 cană zahăr (200 gr)
1/2 cană ulei floarea soarelui (100 ml )
1 cană lapte ( 200 ml)
2 căni făină (280 gr)
1 praf copt
1/4 linguriță sare
Coaja rasă a unei lămâi
1 linguriță extrat de vanilie

Decor:
400 gr vișine fără sâmburi
Fulgi de migdale

Mod de preparare:

1. Încălzim cuptorul la 180 grade C. Pregătim o tavă de brioșe cu hârtiuțe de copt.
2. În bolul unui mixer adăugăm ouăle, zahărul, uleiul, extractul de vanilie și coaja de lămâie. Mixăm la viteză mică pentru început, apoi mărim viteza și mixăm până face spumă.
3. Separat în alt bol amestecăm făina, praful de copt și sarea.
4. Cu ajutorul unei palete încorporăm amestecul de făină la cel de ouă, intercalând cu laptele in două tranșe.
5. Aluatul obținut îl repartizăm in formele de brioșe iar deasupra punem câte 4-5 vișine și fulgi de migdale din plin.
6. Dăm brioșele la cuptor pentru 15 minute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s