PUI ÎN STIL SARDINIAN 

IMG_4811zzIMG_4794hIMG_4816h

 

Un meniu rapid, gustos, perfect alături de o porție de pireu de cartofi sau orez fiert.

Ingrediente:

– 3 linguri ulei de măsline
– 80 gr pancetta tăiată bucățele
– 8 pulpe superioare fără piele
– 1 ceapă mare tocată
– 1 ardei roșu curățat și tocat bucăți
– 4 căței de usturoi zdrobiți
– 300 gr ciuperci tăiate în patru sau feliuțe
– 100 ml vin (sau supă de pui)
– 1 lingură de făină
– 4 linguri pastă de tomate
– 400 gr roșii tocate bucăți (1 cutie)
– 1 lingură cimbru proapăt tocat
– 2-3 linguri de capere sau măsline verzi tocate
– sare, piper
– pătrunjel tocat

Mod de preparare:

1. Încălzim 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și adâncă, adăugăm pancetta și pulpele de pui și le gătim la foc mare câteva minute până se rumenesc.
2. Le scoatem pe o farfurie, adăugăm restul de ulei împreună cu ceapă, usturoiul, piperul, ciupercile și le călim puțin până încep să se înmoaie.
3. Adăugăm pasta de tomate și cutia de roșii bucăți.
4. Amestecăm făina și vinul, apoi turnăm această pastă peste legume și mai adăugăm 1/2 cană de apă.
5. Punem puiul și pancetta înapoi în tigaie, adăugăm cimbrul, caperele sau măslinele tocate și condimentăm cu sare și piper după gust.
6. Acoperim cu capac și dăm în cuptor la 180 grade timp de 50-60 minute, până se frăgezește puiul.
7. Servim mâncarea caldă alături de cartofi noi. Presurăm cu pătrunjel tocat pentu un plus de prospețime.

Sfat; puem prepara mâncarea doar pe aragaz, lăsăm la foc mic cu capac.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s