FARFALLE CU BACON ȘI MAZĂRE

 

farfallefarfalle3

Ingrediente (pentru 4 porti) :

– 400 gr farfale uscate
– 3 linguri ulei de măsline
– 100 gr bacon cubulețe
– 2 căței de usturoi
– 350 ml smântâna grasă
– 150 gr mazăre congelată
– 50 gr parmezan ras
– 1 lingură de pătrunjel tocat pentru decor
– sare și piper

Mod de preparare:

Umplem o oală cu apă, o sărăm si o lăsăm să dea în clocot. Adăugăm pastele și le fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj până sunt “al dente”.
Încingem uleiul într-o cratiță, adăugăm baconul și-l prăjim 3 minute până se rumenește. Adăugăm usturoiul tocat și mai lăsam 1 minut, apoi turnăm smântâna si o dăm in clocot. Lăsăm să fiarbă încet timp de 3 minute. Adăugăm mazărea, dăm din nou sosul în clocot și mai lăsăm pe foc încă 4 minute. Încorporăm parmezanul in sos și condimentăm cu sare si piper după gust.
Când pastele sunt gata le scurgem de apă și le combinăm imediat cu sosul cremos.
Le repartizăm pe farfurii si decorăm cu parmezan proaspăt ras si pătrunjel tocat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s