CHEC CU CIREȘE ȘI COCOS

IMG_5629jjIMG_5616hh

Checul acesta este nemaipomenit!

Cu o textură moale și aspect apetisant, preferat de toți copiii. Vă provoc să îl încercați pentru a vă convinge!

Ingrediente:

3 ouă
180 gr zahăr
100 gr unt topit
100 ml lapte
4 linguri smântână
1 linguriță extract de vanilie
250 gr făină
1 plic praf de copt
300 grame cireșe curățate
1 lingură cacao

Decor:
2 linguri gem de caise
2 linguri nucă de cocos

Mod de preparare:
1. Încălzim cuptorul la 180 grade Celsius și tapetăm o tavă de chec de 26/12 cm cu ulei și hârtie de copt.
2. Amestecăm cireșele cu o lingură de zahăr și le lăsăm deoparte.
3. În bolul unui mixer adăugăm ouăle împreună cu zahărul rămas și mixăm spumă.
4. Adăugăm untul topit și răcit împreună cu laptele,smântâna și extractul de vanilie, apoi mixăm.
5. La final punem și făina amestecată cu praful de copt și încorporăm bine.
6. Turnăm in tavă trei părți din compoziție, iar deasupra punem cireșele.
7. În restul de aluat rămas adăugăm o lingură de cacao și omogenizăm, apoi turnăm compoziția în tavă peste cireșe si nivelăm.
8. Coacem in cuptor timp de 35 minute. Scoatem checul din cuptor și îl punem pe un grătar la răcit.
9. Cu ajutorul unei pensule întindem gemul de caise pe toată suprafața și presurăm cu nucă de cocos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s