TARTĂ CU CIOCOLATĂ ȘI CĂPȘUNI

 

IMG_5779 vvIMG_5783mmIMG_5799gg

 

Ingrediente:

Crusta:

300 gr biscuiți Oreo (28 buc)
80 gr unt topit

Crema:

200 gr ciocolată neagră
100 gr ciocolată cu lapte
300 ml frișcă lichidă dulce
1 linguriță extract de vanilie

Decor:

300 gr căpșuni
Fulgi de migdale

Mod de preparare:
1. Zdrobim bine biscuiții într-un robot de bucătărie, apoi turnăm untul topit și amestecăm până la omogenizare.
2. Turnăm amestecul obținut într-o tavă de tort cu diametrul de 24 cm. Cu ajutorul unei linguri repartizăm uniform compoziția, presând bine, astfel încât să vină pe mărgini înălțime de 2,5 cm. Dăm tava la frigider până preparăm crema.
3. Punem 200ml de frișcă într-un vas la foc mic până se încălzește, apoi o luăm de pe foc și adăugăm ciocolata ruptă bucăți și vanilia. Amestecăm constant până la omogenizare.
4. Batem restul de frișcă spumă și o încorporăm în amestecul de ciocolată.
5. Spălăm și curățăm căpșunile, apoi le tăiem în jumătăți.
6. Turnăm crema în blatul de tartă și decorăm cu jumătăți de căpșuni începând de la mărgini . Dăm la rece pentru cel puțin 2 ore, iar înainte de a servi presurăm fulgi de migdale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s