Biscuiți cu ovăz și stafide

IMG_3136IMG_3145

Ingrediente:
200 gr unt
150 gr zahăr brun închis
100 gr zahăr alb
2 ouă
1 linguriță extract de vanilie
180 gr făină
2 linguri amidon
1 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță ghimbir măcinat
1 linguriță bicarbonat
1/2 linguriță sare
220 gr fulgi de ovăz
180 gr stafide

Mod de preparare:

1. In bolul unui mixer adăugăm untul care este la temperatura camerei, zahărul brun, zahărul alb si mixăm bine. Adăugăm câte un ou mixând și extractul de vanilie.
2. In alt bol amestecăm împreună făina, amidonul, scorțișoara, ghimbirul, bicarbonatul si sarea.
3. Adăugăm amestecul de făina in amestecul cu unt si încorporăm, apoi adăugăm fulgii de ovăz și stafidele. Punem aluatul in frigider pentru 30 minute.
4. Încălzim cuptorul 170 grade si pregătim 2 tăvi cu hârtie de copt.
5. Luăm câte o lingură din compoziție, formăm o biluță, o turtim intre palme și o punem in tavă. Aranjăm bilele cu spațiu între ele. Coacem 12-15 minute.
6. Scoatem biscuiții din cuptor și îi lăsăm să se răcească în tăvi pentru 5 minute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s