CHEESECAKE CU ZMEURĂ FĂRĂ COACERE

 

IMG_7123lkIMG_7051bbbIMG_7106hhh
Când am servit pentru prima dată o felie de cheesecake la o cofetărie, m-am simțit provocată să realizez singură aceasta rețetă, aducând multă bucurie familiei mele si prietenilor mei. 😊😍
Această rețetă este autentică și se poate prepara, dacă doriți, si cu alte fructe. 🍓🍒

Ingrediente:

Blat:
250 gr biscuiți digestivi
100 gr unt topit

Crema:
600 gr brânză cremă
400 ml frișcă lichidă
180 gr zahăr
2 lingurițe extract de vanilie
15 gr gelatină
100 ml apa rece

Glazura:
300 gr zmeură
80 gr zahăr
5 gr gelatină
50 ml apă

Mod de preparare:

1. Biscuiții se macină cu ajutorul unui robot de bucătărie, apoi adăugăm untul topit și le amestecam bine împreună.
2. Punem amestecul de biscuite într-o tavă de tort cu diametru de 24 cm și cu ajutorul unei linguri distribuim uniform pe întreaga suprafață, presând bine. Dăm tava la rece până preparăm crema. (Pentru o textură mai crocantă dăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 5 minute.)
3. Pentru prepararea cremei: Punem gelatina într-un bol si turnăm apa rece, lăsăm să stea cam 10 minute. Între timp brânza, vanilia și zahărul le punem în bolul unui mixer, ( sau robot de bucătărie) și amestecăm bine compoziția.
4. Dizolvăm gelatina pe baie de abur și o adăugăm în amestecul de brânză.
5. Separat batem frișca spumă, iar apoi cu ajutorul unei palete o încorporăm ușor în compziția de brânză.
6. Crema obținută o turnăm în tava de tort, peste blatul de biscuite răcit, și dăm la frigider pentru o jumătate de oră, iar între timp preparăm glazura cu zmeură.
7. Prepararea glazurii: Punem gelatina în apă să stea, timp în care vom pune o cratiță mică pe foc în care adăugăm zmeura și zahărul. Fierbem fructele 5-7 minute, apoi cu ajutorul unui mixer vertical mixăm până se zdrobește.
8. Încorporăm gelatina în amestecul de zmeură și lăsăm să se răcească complet, iar apoi o turnăm peste cheesecake și dăm la rece cel puțin 5-6 ore, să se întărească bine.
9. Înainte de a desface forma de tort, vom trece ușor cu un cuțit pe marginea formei pentru ca să nu se crape, apoi îl vom așeza pe un platou.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s