TORT DE CIOCOLATĂ CU FRUCTE

 

IMG_6218yyIMG_6178nnIMG_6171kkk

Iată un tort de ciocolată și fructe care este ușor de preparat, chiar și pentu acele gospodine care nu prea au o mare experiență în bucătărie, dar au voință 😊.
Blatul conține ingrediente simple, dar este moale și gustos, chiar vegan.👍
Dacă ați testat rețeta și v-a plăcut, dați un share pentru a împărtășiți cu alte prietene, sau postați o poză cu tortul realizat de voi. 🍰👌

 

 

Ingrediente:

Blat

3 căni făină (400 gr)
2 căni zahăr (400 gr)
6 linguri cacao
2 lingurițe bicarbonat
1 linguriță sare

12 linguri ulei (150 ml)
2 linguri oțet alb
2 lingurițe extract de vanilie
2 căni apă (400 ml)

Crema:

500 grame mascarpone
500 gr smântână pentru frișcă
8 linguri zahăr
2 lingurițe rom sau extract de vanilie

Pentru însiropare -100 ml lapte

Decor:
50 gr ciocolată neagră
50 ml frișcă lichidă
1 lingură miere
Fructe de vară : cireșe, zmeură, coacăză, căpșuni

Mod de preparare:

1. Încingem cuptorul la 180 grade. Pregătim două tăvi cu diametrul de 22 cm, pe care le ungem cu ulei.
2. Într-un bol mare punem ingredientele uscate: făina, cacao, zahăr, sarea și bicarbonatul. Amestecăm aceste ingrediente, apoi facem o gropiță în mijloc și adăugăm ingredientele umede: uleiul, oțetul, vanilia și apa, iar cu ajutorul unei palete vom amesteca ușor până la omogenizare.
3. Turnăm compoziția în mod egal în cele două tăvi pregătite și dăm la cuptor timp de 30-35 minute până trece testul cu scobitoarea.
4. Scoatem blaturile din cuptor și le lăsăm să se răcească complet.
5. Penru a prepara crema vom pune într-un bol mascarpone cu zahărul și vanilia, apoi cu ajutorul unui mixer vom încorpora bine ingredientele.
6. În alt bol, vom bate smântâna spumă, iar cu ajutorul unei palete, cu mișcări ușoare, vom adăuga câte o parte din frișcă până o vom încorpora pe toată în amestecul de mascarpone.
7. Tăiem fiecare blat de tort în jumătate și punem pe un platou primul blat pe care îl vom însiropăm cu 2 linguri de lapte, apoi vom întinde o cantitate suficientă de cremă și un strat de fructe. Întindem un strat de cremă și pe cel de-al doilea blat, pe care îl vom așeza cu fața în jos, astfel încât stratul de cremă să fie peste fructele așezate.
8. La fel vom proceda cu celelalte blaturi până vom termina. Cu crema rămasă vom îmbrăca tortul, apoi îl vom da la frigider pentru 4 -5 ore.
9. Pentru a decora tortul vom pune la topit ciocolata împreună cu frișca lichidă și mierea, până se omogenizează. Lăsăm puțin să se răcească apoi o turnăm peste tort lăsând să curgă șuvițe în jos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s