PRĂJITURĂ CU CIOCOLATĂ ȘI ZMEURĂ

IMG_7240ssIMG_7194bbbIMG_7159IMG_7206hh

 

Fiindcă iubesc zmeura la fel de mult ca și ciocolata, am realizat un desert care le îmbină pe amândouă, obținând un desert elegant și delicios.😋
Se poate prepara și sub formă de tort pentru un eveniment special.🎂🎉🎉
Dacă doriți să folosiți prăjitura la un baby shower sau pentru a merge în vizită la niște prieteni, puteți să o tăiați pătrate și să le așezați pe hârtiuțe albe de brioșe pentru un plus de eleganță.🎁🛍

Ingrediente:

Blat:

6 ouă
150 gr zahăr
100 ml ulei
1 linguriță extract de vanilie
50 gr făină
40 gr amidon
40 gr cacao
1/2 linguriță praf de copt

Crema:

500 gr smântână (minim 30%)
200 gr lapte condensat
50 gr miere de albine
1 linguriță coajă rasă de lămâie
2 linguri suc de lămâie

Decor:

500 gr zmeură
150 gr ciocolată neagră 50%
150 ml smântână lichidă
1 linguriță extract de vanilie
2 linguri miere de albine

Mod de preparare:

1. În bolul unui mixer spargem ouăle și cu mixerul pornit la viteză mică amestecăm 1 minut, apoi mărim viteza și adăugăm treptat tot zahărul mixând până se formează o spumă groasă. Adăugăm extractul de vanilie și uleiul în fir subțire.
2. În alt bol amestecăm ingredientele uscate: făina, amidonul, praful de copt și cacao, apoi le cernem peste amestecul de ouă în două trepte, amestecând cu o paletă foarte ușor până se încorporează.
3. Din această compoziție vom coace la 170 de grade, timp de 10 minute 3 foi, în tăvi cu dimensiunea de 25/35, unse cu ulei și tapetate cu hârtie de copt.
4. Pentru a prepara crema vom bate smântâna pînă vom obține frișcă. Adăugăm laptele condensat, mierea, coajă și sucul de lămâie, amestecând cu mișcări ușoare până se încorporează toate.
5. Pentru asamblarea prăjiturii vom pune primul blat în tava în care le-am copt, iar deasupra vom repartiza o jumătate din cantitatea de cremă, iar deasupra presurăm o mână de zmeră.
6. Asezăm cel de-al doilea blat, întindem cealaltă jumătate de cremă și presurăm iarăși o mână de zmeură. Asezăm cel de-al treilea blat, apoi preparăm glazura.
7. Punem smântâna lichidă pe foc, iar când este fierbinte o turnăm peste ciocolata ruptă bucățele, mierea și extractul de vanilie. Lăsăm un minut apoi amestecăm până la omogenizare.
8. Turnăm glazura peste prăjitiră, nivelăm bine cu mișcări circulare apoi presurăm restul de zmeură deasupra.
9. Acoperim prăjitura cu o folie alimentară și dăm prăjitura la rece pentru cel puțin 6 ore, pentru a avea timp să se înmoaie. În momentul servirii tăiem prăjitura în pătrate de mărimea dorită.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s