BISCUIȚI CU CIOCOLATĂ / CHOCOLATE COOKIES

IMG_7393yyyIMG_7341ooIMG_7329ccc
In decursul anilor am făcut multe rețete de biscuiți cu ciocolată, credeți-mă. De fiecare dată mă reîntorc la această rețetă clasică, pe care copiii o iubesc și sunt încântați, mai ales când îi implic și pe ei. Pentru ei este o mare distracție, iar pentru mine e o mare bucurie, știind că pentru a doua zi am asigurat pachețelul lpentru școală.😀
Încearcă și tu această rețetă și nu vei regreta!
Chipsurile de ciocolată le puteți înlocui cu ciocolată tăiată în bucățele mici, sau puteți folosi doar nucă (adică 100gr sau 1 cană de nucă tăiată bucăți).
Pentru cei ce iubesc mult ciocolata pot folosi doar ciocolată, adică 1 cană de chipsuri de ciocolată.

Daca insa ii preferati simpli fara nuca sau ciocolata, ii puteti modela iar apoi  trecetii prin zahar pudra foarte bine. In timpul coacerii biscuitii vor capata o crusta crocanta iar in interior vor ramane moi si gustosi.

200 gr unt (la temperatura camerei)
250gr zahăr (1 cană)
2 ouă
1 esență rom sau vanilie
80 gr cacao (3/4 cană)
300 gr făină (2 căni)
2 lingurițe praf de copt
100 gr chipsuri de ciocolată (1/2 cană)
50 gr nucă bucăți (1/2 cană)

Mod de preparare:

1. Mixăm untul și zahărul până obținem o cremă, apoi adăugăm esența de rom sau vanilie împreună cu cele două ouă și mixăm bine.
2. În alt bol amestecăm ingredientele uscate: cacao, făina și praful de copt, iar dacă au cocoloașe ar fi bine să le cernem.
3. Adăugăm ingredientele uscate în primul bol, în două trepte amestecând până la omogenizare, apoi adăugă chipsurile de ciocolată și nuca.
4. Aluatul obținut va avea o textură destul de moale. Acoperim bolul cu o folie și îl punem în frigider pentu o oră pentru a se întări.
5. Încălzim cuptorul 180 grade. Pregătim două tăvi cu hârtie de copt.
6. Luăm câte o lingură din aluatul răcit și formăm niște biluțe pe care le turtim, apoi le punem în tavă cu distanță între ele.
7. Coacem biscuiții timp de 10-12 minute. Îi lăsăm să se răcească în tăvi timp de 5 minute, apoi îi vom servi simpli sau pudrați cu zahăr pudră.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s