BRIOȘE CU PRUNE ȘI SCORȚIȘOARĂ

IMG_7694ooIMG_7575mm

Brioșe cu arome de toamna 😍
Gustoase, pufoase, aromate…😋

Ingrediente: 16 bucăți

Ingrediente:

4 ouă
200 gr zahăr (1 cană)
150 ml ulei(3/4 cană)
150 ml lapte(3/4 cană)
1 fiolă esență de vanilie
1 linguriță coaja de portocală sau lămâie
300 gr făină(2,1/2 cană)
1 pliculeț de praf de copt

Decor:

300 gr prune
1/2 linguriță scorțișoară
1 lingură zahăr
30 gr fulgi de migdale (sau semințe de floarea soarelui decojite, crude)

Mod de preparare:
1. Spălăm prunele și le tăiem jumătăți, iar fiecare jumătate în 4 bucățele pe care le amestecăm cu zahărul și scorțișoara.
2. Pregătim o tavă de brioșe cu hârtiuțe de copt. Încălzim cuptorul la 180 grade.
3. Într-un bol batem ouăle cu ajutorul unui mixer până formează spumă, apoi adăugăm treptat tot zahărul mixând la viteză mare.
4. Adăugăm esența de vanilie, coaja de lămâie, uleiul și laptele, apoi încorporăm cu grijă făina cernută amestecată cu praful de copt.
5. Repartizăm compoziția în formele de brioșe, iar deasupra înfingem în mijloc căte 4-5 bucățele de prune. Deasupra presurăm fulgii de migdale sau semințe.
6. Coacem în cuptor timp de 16-18min.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s