PASTE CU DOVLECEI

 

IMG_7775ffxxIMG_7790ee

Doriți o porție de paste sănătoase cu puțină cheltuială și puțin efort?
Iată o rețetă foarte gustoasă pe care am preparat-o de nenumărate ori, mai ales vara când am dovlecei în grădină din plin. Sper să vă placă și vouă la fel de mult ca nouă! 😀

Ingrediente:

400 gr paste
2 dovlecei
1/2 ardei roșu
3-4 cățeii usturoi
1 ardei iute mic
2 linguri ulei de măsline
1-2 linguri pătrunjel tocat
200 ml smântână lichidă(1 cutiuță)
50 gr parmezan ras
Sare, piper

Mod de preparare:

1. Punem o oală mare cu apă la fiert și adăugăm o lingură de sare. Când dă în clocot adăugăm pastele și le fierbem după instrucțiunile de pe pachet.
2. Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt, apoi la fel procedăm și cu ardeiul iute.
3. Tocăm cubulețe ardeiul roșu, iar dovleceii îi tăiem în jumătate pe lungime și fiecare jumătate o tăiem iarăși în jumătate, apoi tăiem feliuțe.
4. Între timp punem o tigaie pe foc și adăugăm uleiul, usturoiul și ardeiul iute tocat mărunt. La foc mic lăsăm 1 minut apoi adăugăm ardeiul roșu tocat cubulețe și dovlecelul tăiat feliuțe.
5. Călim legumele la foc mare câteva minute până se înmoaie, iar apoi turnăm smântâna, potrivim de sare și piper după gust și mai lăsăm 1 minut.
6. Scurgem pastele și le adăugăm peste sos, împreună cu puțină apă în care au fiert.
7. Presurăm pătrunjelul tocat și parmezanul, amestecăm și apoi le punem pe un platou penru a le servi cât sunt calde. 😍

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s