PRĂJITURĂ CU PRUNE

IMG_7599yyIMG_7588ppIMG_7611ooo

Prăjitura este bună servită caldă cu înghețată sau frișcă, dar se poate servi și rece dacă vă rămân câteva bucățele pentru micul dejun, alături de o cafea sau un ceai cald. 😊
Penru o cantitate mai mare dublați cantitățile și așezați-o într-o tavă mai mare.

Ingrediente:

2 ouă
150 gr zahăr
50 ml ulei(1/4 cană)
100 ml lapte(1/2 cană)
200 gr făină(1 1/2 cană)
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1/4 linguriță de sare

6-7 prune
1 lingură de zahăr

Pentru crumble:

50 gr făină
50 gr zahăr
50 gr fulgi de migdale sau nuci bucăți
50 gr unt

Înghețată de vanilie sau frișcă pentru servit

Mod de preparare:

1. Încălzim cuptorul la 180 grade. Pregătim o tavă de tort cu diametru de 22 cm, pe care o ungem cu unt sau ulei.
2. Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina, praful de copt, scorțișoara și sarea.
3. În alt bol punem ouăle, zahărul, uleiul, laptele și le amestecăm cu un tel. Adăugăm apoi amestecul de făină și le încorporăm bine toate împreună. Aluatul obținut îl turnăm în tava pregătită.
4. Tăiem prunele jumătăți, apoi fiecare jumătate in patru bucățele mici pe care le amestecăm cu o lingură de zahăr, apoi le asezăm peste prăjitură.
5. Punem toate ingredientele pentru crumble într-un bol și le amestecăm bine, apoi presurăm amestecul peste prune. Dăm tava în cuptor pentru 30-35 min.
6. Lăsăm 5 minute să se răcească, apoi scoatem prăjitura din tavă pe un platou. O tăiem felii și o servim caldă cu frișcă sau înghețată.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s