PRĂJITURA FERRERO-ROCHER

 

IMG_7886hhppIMG_7906xxxIMG_7911hhh

Această prăjitură este nemaipomenită!
Este o delicatese, se topește în gură😋
Vă recomand din toată inima să o încercați și sunt sigură că o să vă placă😍💁🏻‍♀️

Ingrediente:

4 ouă
250 gr zahăr
150 ml ulei
150 ml lapte
2 lingurițe extract de vanilie
250 gr făină
4 linguri cacao (35 gr)
1 pliculeț praf de copt

Crema:
250 gr brânză cremă(sau mascarpone)
300 gr smântână pentru frișcă
6 linguri zahăr pudră
1 lingură cacao
3 linguri lapte condensat

Glazura:

200 ml frișcă lichidă
200 gr ciocolată cu lapte
2 linguri unt
1 lingură miere

Mod de preparare:

1. Încingem cuptorul la 180 grade. Pregătim o tavă dreptunghiulara cu diametrul de 35/23 pe care o ungem cu ulei.
2. În bolul unui mixer spargem ouăle și mixăm până încep să formeze spumă, apoi adăugăm treptat tot zahărul și mixăm până formează o spumă groasă.
3. Cu mixerul pornit turnăm în fir subțire uleiul, vanilia și laptele.
4. Cernem deasupra ingredientele uscate: făina, praful de copt și cacao în două trepte, amestecând cu o paletă ușor până se încorporează.
5. Turnăm compoziția în tava pregătită și dăm la cuptor pentru 20-25 minute. Când blatul e copt îl scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet.
6. Pentru cremă: punem în bol brânza și zahărul pudră și o mixăm bine. Adăugăm cacao cernută și laptele condensat. Separat batem smântâna până se face frișcă, apoi o încorporăm în amestecul de brânză. Crema obținută o acoperim cu folie alimentară și o dăm la frigider până va fi nevoie de ea.
7. Tăiem blatul răcit în jumătate pe înălțime, astfel vom obține 2 straturi.
8. Așezăm primul blat, cel care a fost deasupra cu partea taiata jos înapoi în tavă, turnăm crema preparata si o intindem uniform. Peste crema așezăm cel de-al doilea blat, cu partea care a fost jos, deasupra, pentru a fi uniforma la suprafata.
9. Pentru glazură: punem frișca lichidă împreună cu ciocolata pe bain-marie până se topește ciocolata. Luăm de pe foc, adăugăm untul și mierea și lăsăm să se răcească glazura.
10. Când glazura e răcită și s-a îngroșat, o turnăm peste prăjitură, apoi o acoperim cu o folie și o dăm la frigider peste noapte.
11. Înainte de a o servi o vom tăia pătrate după mărimea dorită și o decorăm cu bomboane Ferrero-Rocher sau biluțe de ciocolată.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s