TIRAMISU

 

IMG_3516ooIMG_3522ccIMG_3531ff

 

Cel mai rapid desert și iubit de toată lumea!❤️

Un desert simplu dar care a cucerit o lume întreagă, este preparat în toate țările dar nicăieri nu e mai bun ca la el acasă.
Nu cred că există cineva să nu fi gustat măcar o dată acest desert spectaculos. 😊 Un desert cu o textură moale și pufoasă, iar aroma de cafea îl ridică la standardul cel mai înalt! Iubitorii de cafea știu despre ce vorbesc.😀☕️☕️

Sunt foarte multe rețete pentru a prepara tiramisu, unii pun gălbenușurile pe bain- marie pentru a nu fi crude, alții adaugă frișcă, dar mie îmi place cel mai mult așa simplu. După o rețetă originală, din ITALIA 🇮🇹👌

Sfat: 1. Ouăle trebuie să fie proaspete! 2. Dacă nu vreți să folosiți albușurile, le puteți înlocui cu 200 ml smântână pentru frișcă bătută spumă, sau să folosiți doar gălbenușurile, e gustos și așa!

Ingrediente:

500 gr mascarpone
6 gălbenușuri
3 albușuri
8 linguri zahăr
1 fiolă esență de rom(sau 1-2 linguri rom pt. prăjituri)
400 gr pișcoturi
300 ml cafea tare
2 linguri cacao

Mod de preparare:

1. Într- un bol mare adăugăm gălbenușurile împreună cu 4 linguri de zahăr și mixăm până obținem o spumă deschisă la culoare, apoi adăugăm romul.
2. Cu mixerul pornit, adăugăm câte o lingură din mascarpone, mixând până se încorporează.
3. În alt bol asezăm albușurile și le batem spumă, apoi adăugăm treptat zahărul rămas și mixăm spumă ca la bezea.
4. Încorporăm cu o spatulă, câte o lingură din spuma de albușuri la crema de gălbenușuri și mascarpone în mișcări ușoare.
5. Pentru asamblare: pregătim o tavă în care așezăm primul strat de pișcoturi pe care le-am înmuiat pe ambele părți în cafea, fără să le lăsăm prea mult, fiindcă se înmoaie prea tare, doar cât să le trecem prin cafea.
6. Întindem o jumătate din cremă, apoi încă un strat de pișcoturi înmuiate în cremă și nivelăm restul de cremă deasupra.
7. Se pudrează deasupra cu cacao, acoperim tava cu o folie alimentară și lăsăm desertul la frigider peste noapte.
8. Înainte de a servi prăjitura, o putem decora cu ciocolată rasă, la alegere.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s