Brioșe de ciocolată cu cremă

Niciodată nu poți spune că ai mâncat prea mule brioșe.

Aceasta este o rețetă Americană testată de copiii mei și a recut testul cu brio de fiecare dată! Crema moale de mascarpone ți se topește în gură, iar compoziția brioșei este moale și aerată! Numai bune când vrei ceva dulce.

IMG_1894mmIMG_1846hhh

Aluatul: 12 brioșe

  • 140 gr făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1/4 linguriță sare
  • 40 gr cacao
  • 180 gr zahăr
  • 2 ouă
  • 120 gr unt topit și răcit
  • 120 ml cafea caldă
  • 1 lingurița extract de vanilie

Decor

  • 200 ml frișcă
  • 100 gr mascarpone
  • 3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

  1. Încălzim cuptorul la 180 grade, tapetăm o tavă de brioșe cu hârtiuțe de copt.
  2. Intr-un bol mare cernem făina, cocao, bicarbonat, sare si praful de copt împreună. Facem o gropiță in mijloc si adăugăm zahărul, ouăle ușor bătute, untul topit, cafeaua și extractul de vanilie și le mixăm toate împreună.
  3. Turnăm compoziția obținută in formele de brioșe pregăite.
  4. Coacem brioșele în cuptorul încălzit timp de 15 -18 minute.
  5. Scoatem tava din cuptor si lăsam brioșele să se răcească pe un grătar.
  6. Pentru crema de decor vom amesteca mascarponele cu zahărul pudră, apoi vom încorpora frișca bătută spumă.
  7. Punem crema într-un poș cu care vom decora brioșele, iar penru un plus de strălucire vom presura biluțe argintii sau colorate .
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s