PRĂJITURA CU COCOS ȘI CIOCOLATĂ

 

IMG_8276ggIMG_8230llIMG_8217mwwwwwww
Prăjitura cu cocos și ciocolată va fi cu siguranță pe gustul celor ce iubesc prăjiturile cremoase!
Arată bine și gustul e pe măsură!

Ingrediente:
Blatul de ciocolată:
5 ouă
6 linguri zahăr
120 gr făină
20 gr cacao
1 linguriță praf de copt
3 linguri uleiBlatul de cocos:
3 albușuri
5 linguri de zahăr
80 gr cocos
2 linguri făină

Crema:
250 gr mascarpone
250 gr nutella
150 gr smântână pentru frișcă(minim 30% grăsime)
3 linguri zahăr pudră

Glazura:
150 gr ciocolată albă
20 gr unt
150 gr smântână pentru frișcă

Decor:
50 gr nucă de cocos

Mod de preparare:

1. Încălzim cuptorul la 175 grade. Pregătim 2 tăvi, cu dimensiunea de 22/34, unse cu ulei și tapetate cu hârtie de copt.
2. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă împreună cu zahărul. Amestecăm găbenușurile cu uleiul și turnăm în fir subțire peste albușurile spumă, mixând bine până le încorporăm.
3. Cernem deasupra făina amestecată cu praful de copt și cacao, în 2 tranșe, încorporând ușor amestecul în compoziție cu o spatulă.
4. Împărțim compoziția îm mod egal în cele două tăvi, uniformizăm suprafața și coacem în cuptor timp de 10 minute. Scoatem blaturile și le lăsăm să se răcească.

6. Penru blatul de cocos: vom bate albușurile cu zahărul spumă ca la bezea, apoi încorporăm făina cernută și nuca de cocos. Turnăm compoziția într-o tavă cu aceleiașI dimensiuni 22/34 și coacem în cuptor la 175 grade timp 10 min. Scoatem blatul din cuptor și lăsăm să se răcească până preparăm crema.

9. Pentru cremă: punem mascarponele într-un bol destul de încăpător, iar cu ajutorul mixerului vom bate brânza, adăugând treptat și nutella. Separat, batem smântâna până formează spumă, împreună cu zahărul pudră. Cu o spatulă încorporăm frișca în amestecul de mascarpone și nutella, în 2-3 tranșe, cu mișcări ușoare.
10. Scoatem blaturile de ciocolată din tavă și dezlipim hârtia de copt de pe ele. Așezăm unul din blaturi în tava în care s-au copt, întindem deasupra o jumătate din crema cu mascarpone și nutella.
11. Așezăm deasupra blatul de cocos și întindem peste el cealaltă jumătate din crema preparată. Așezăm cel de-al treilea blat, cel de ciocolată și lăsăm la rece prăjitura până preparăm glazura.
12. Pentru glazură: topim ciocolată și untul pe bain-marie (într-un vas care îl așezăm peste o oală cu puțină apă fiartă, fără să atingă apa fundul vasului cu ciocolată) apoi lăsăm deoparte să se răcească puțin. Batem smântâna spumă, o încorporăm treptat în amestecul de ciocolată.
13. Turnăm crema peste prăjitură și o decorăm cu cocos din plin.😋Acoperim prăjitura și o lăsăm în frigider peste noapte.
14. Înainte de a servi prăjitura, o tăiem în bucățele de mărimea dorită. Eu le-am tăiat fâșii mici pentru a putea fi servite și cu mâna.

Dacă va plăcut dați LIKE sau SHARE!!!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s