TORT ELVEȚIAN CU CREMĂ DE BRÂNZĂ

IMG_8327gIMG_8351cc

 

Ingrediente:

Blat:

6 ouă

150 gr zahăr

3 linguri ulei

180 gr făină

1 lingură amidon alimentar

1 linguriță praf de copt

Sirop:

100 ml apă fiartă

50 gr zahăr

1/2 fiolă esență de rom

Crema de ciocolată:

150 gr ciocolată neagră 50%

150 ml smântână lichidă

1 lingură miere

Crema de brânză:

500 gr mascarpone

500 ml smântână pentru frișcă (min.30% grăsime)

300 gr zahăr pudră

1 lingurițe extract vanilie (sau esență de rom)

Decor:

50 gr ciocolată rasă

Mod de preparare:

  1. Încingem cuptorul la 180 grade. Pregătim o tavă de cuptor unsă cu ulei și hârtie de copt.
  2. Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile în bolul unui mixer și batem până face spumă, apoi adăugăm treptat tot zahărul și mixăm la viteză mare până obținem o bezea tare. Amestecăm gălbenușurile cu uleiul și le adăugăm la amestecul de albuș, mixând până se încorporează bine.
  3. Cu o spatulă încorporăm cu mișcări ușoare, făina cernută și praful de copt în compoziție. Turnăm compoziția obținută în tava pregătită și nivelăm suprafața pentru a fi un strat uniform.
  4. Coacem blatul timp de 12-15 minute. Scoatem tava din cuptor și lăsăm blatul să se răcească complet.
  5. Preparăm siropul: într-o crăticioară punem apa și zahărul și lăsăm să fiarbă 1 minut. Adăugăm vanilia și lăsăm la răcit.
  6. Pentru crema de ciocolată: punem smântâna lichidă într-o crăticioară împreună cu ciocolata ruptă bucățele. Amestecăm pe la foc mic până se omogenizează. Lăsăm să se răcească puțin.
  7. Pentru asamblarea tortului: dezlipim hârtia de copt de pe blatul răcit, apoi cu ajutorul unei rigle decupăm marginile să fie drepte. Tăiem blatul în 3 bucăți pe lățime, așa încât să aibă aceleași dimensiuni.
  8. Însiropăm cele 3 blaturile cu siropul preparat, apoi întindem peste fiecare bucată în mod egal câte o cantitate din crema de ciocolată, fără să atingem marginile, ele trebuie să rămână curate. Lăsăm să se întăreasca ciocolata, iar între timp preparăm crema de brânză.
  9. Punem în bolul mixerului brânza, zahărul și mixăm, adăugăm vanilia sau romul apoi încorporăm smântâna bătută spumă.
  10. Peste straturile unse cu de ciocolată, întindem câte o cantitate generoasă din crema de mascarpone, păstrând o parte pentru decor. Asezăm blaturile unul peste altul și îmbrăcăm tortul cu restul de cremă rămasă.
  11. Deasupra decorăm cu ciocolată rasă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s