PRĂJITURA SNICKERS

IMG_3143xIMG_3157vvc

O prăjitură delicioasă, mai presus decât numele care îl poartă!

Iubitorii de caramel vor fi cu siguranță încântați!

Ingrediente:

Blat:

6 albușuri

170 gr zahăr

1 pliculeț zahăr vanilat

70 gr făină (4 linguri)

200 gr nucă măcinată

1 linguriță praf de copt

Crema:

250 grame unt (82%)la temperatura camerei

8 linguri zahăr+ 3 linguri

250 gr zahăr

6 gălbenușuri

1/4 linguriță sare

200 gr migdale prăjite (tocate buc mari)

Strat intermediar:

200 gr ciocolată albă

2 linguri ulei (frișcă lichidă)

Strat deasupra:

200 gr ciocolată cu lapte

2 linguri ulei (frișcă lichidă)

Decor:

Fulgi de migdale (puțin prăjite)

Mod de preparare:

  1. Încălzim cuptorul la 175 grade, pregătim o tavă 23/33, unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.
  2. Pentru blat: batem spumă albușurile cu zahărul timp de 7 minute, până formează o spumă groasă. Adăugăm nuca și făina cernută cu praful de copt și încorporăm amestecul în bezea cu mișcări ușoare de sus în jos.
  3. Turnăm compoziția obținută în tava pregătită și coacem timp de 15-20 min. Scoatem tava din cuptor și lăsăm să se răcească.
  4. Punem într-un vas ciocolata albă ruptă bucățele, împreună cu cele 2 linguri de ulei și topim ciocolata la foc mic, deasupra unei cratițe cu puțină apă fiartă.
  5. Scoatem hârtia de copt de plat, îl așezăm pe un platou, iar deasupra turnăm ciocolata albă și lăsăm să se întărească la frigider 20-30 min.
  6. Preparăm caramelul: punem înr-o cratiță 200 gr zahăr și lăsăm să se caramelizeze, fără să îl ardem. Adăugăm câte o lingură de unt până îl încorporăm tot pachetul de unt, amestecând cu un tel.
  7. Mixăm gălbenușurile cu 50 gr zahăr și sarea, apoi le turnăm ușor în crema de caramel. Amestecăm compoziția la foc mic timp de 10 min, până se leagă. Adăugăm migdalele bucăți și mai lăsăm 1-2 minute. Luăm de pe foc și lăsăm să se răcească puțin, apoi turnăm peste blat, deasupra stratului de ciocolată albă și lăsăm la rece 20-30 min.
  8. În acest timp se prepară glazura neagră: topim ciocolata împreună cu cele 2 linguri de ulei, pe baie de abur. Lăsăm deoparte 1-2 minute, apoi o turnăm peste stratul de caramel, întindem uniform iar deasupra presurăm fulgii de migdale.
  9. Dăm prăjitura la rece până se întărește, apoi o putem tăia în pătrățele de mărimea dorită.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s