FURSECURI DE CRĂCIUN CU GHIMBIR ȘI SCORȚIȘOARĂ

IMG_2889zzIMG_2936yy

Fursecuri cu aromă de Crăciun pentru colindători! Decorate cu multă imaginație de copiii mei. 🙂

Ingrediente:

150 gr unt

100 gr zahăr brun închis

4 linguri miere

380 gr făină

1 linguriță bicarbonat

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță ghimbir măcinat

1/4 linguriță nucușoară

Decor:

5-6 linguri zahăr pudră

1 lingură apă

Decorațiuni, biluțe, steluțe

Mod de preparare:

  1. Încălzim cuptorul la 170 grade, pregătim 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
  2. Topim untul împreună cu zahărul și mierea, apoi luăm de pe foc și lăsăm puțin să se răcească.
  3. Într-un bol, cernem făina, adăugăm bicarbonatul și condimentele. Turnăm deasupra amestecul de unt, miere, zahăr și le încorporăm bine pe toate.
  4. Întindem aluatul cu sucitorul, pe o suprafață pudrată cu făină, apoi cu ajutorul unor forme vom decupa fursecuri pe care le vom așeza în tăvile pregătite, cu distanță între ele.
  5. Coacem fursecurile timp de 7-8 minute, apoi le scoatem din cuptor și le lăsăm în tăvi până se răcesc.
  6. Pentru decor: amestecăm zahărul pudră cu puțină apă, doar cât să se lege, o punem într-un săculeț sau o punguță și îi tăiem puțin vârful. Decorăm fiecare fursec mai întâi cu pasta de zahăr, apoi aplicăm diferite decorațiuni și lăsăm să se usuce.
  7. Fursecurile se păstrează bine în cutii metalice pentru biscuiți.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s