PRĂJITURĂ CU MORCOVI

 

ojihij0h089hhup

 

O prăjiură delicioasă și sănătoasă!

Cu câteva ingrediente simple poți realiza un desert bun pentru copii. Se poate servi și fără cremă.

Ingrediente:

4 ouă

1 cană zahăr

1 cană ulei

2 căni făină

1 linguriță bicarbonat

1 linguriță praf de copt

2 lingurițe scorțișoară

3 căni morcov ras prin răzătoarea mică

1 cană stafide ( nuci )

Crema:

 

300 gr brânză cremă ( Philadelphia, mascarpone )

50 gr unt moale, la temperatura camerei

1 linguriță extract de vanilie

1 cană zahăr pudră

Decor: nucă de cocos sau nuci, alune tocate

Mod de preparare:

  1. Încălzim cuptorul la 180 grade. Pregătim o tavă cu dimensiunea de 25/35 pe care o ungem cu ulei.
  2. Într-un bol mare batem ouăle cu zahărul, apoi adăugăm uleiul, făina amestecată cu praful de copt și scorțișoara. Le încorporăm bine și adăugăm morcovul ras, iar la final stafidele.
  3. Turnăm compoziția în tava pregătită și coacem în cuptor timp de 30-40 minute până se pătrunde, testăm cu o scobitoare.
  4. Scoatem prăjitura din cuptor și lăsăm să se răcească. Se poate tăia în pătrățele și servi, dar dacă vrem să arate mai festivă, preparăm cremă cu care o vom orna.
  5. În bolul unui mixer adăugăm cele două cutii de brânză împreună cu zahărul pudră, vanilia și mixăm până se face cremă.
  6. Întindem crema peste prăjitură și presurăm cocos sau nuci,alune tocate.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s