HUMUS

 

vuds6u4higjhviy

 

HUMUS

Aceasta este rețeta mea favorită de humus! Cu câteva ingrediente și cu puțin efort poți realiza un meniu consistent și sănătos și cred că e mai bun decât cel cumpărat din magazine.

Ingrediente:

– 300 gr boabe uscate de năut pe care le punem la înmuiat pentru câteva ore, apoi le fierbem bine ( sau 3 conserve de năut fiert din magazine)
– 1-2 căței de usturoi
1/2 linguriță chimion măcinat (opțional)
– 1 linguriță sare după gust
– 2-3 linguri tahini ( pastă de semințe de susan care se găsește în supermarket )
– 4-5 linguri ulei de măsline
– sucul de la o lămâie

Mod de preparare:

În vasul unui robot de bucătărie, adăugăm sucul de lămâie, împreună cu usturoiul, chimionul, sarea, pasta de tahini și uleiul de măsline. Mixăm bine, apoi adăugăm boabele de năut și mixăm iarăși. Pentru a subția humusul vom adăuga câteva linguri din apa în care au fiert boabele sau apă simpă in cazul boabelor din conservă, ca să iasă o pastă fină și nu prea groasă.
Aranjăm humus pe o farfurie, iar pentru un plus de decor vom stropi cu ulei de măsline. In final vom presură Paprika și câteva boabe de năut opțional.
Se servește cu lipii sau turte și multe legume în jur.🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s